Rozenkwarts merkaba – Brazilië – 206gr

27,50

Rozenkwarts merkaba

Een merkaba is een spiritueel symbool dat wordt voorgesteld als een driedimensionale ster-tetraëder, bestaande uit twee elkaar doordringende driehoekige piramides. Deze vorm symboliseert de balans tussen tegengestelde krachten, zoals het goddelijke en het aardse, mannelijk en vrouwelijk. In spirituele praktijken wordt de merkaba gezien als een energetisch veld dat het lichaam omringt en kan worden geactiveerd voor spirituele groei, bescherming, en het bereiken van hogere bewustzijnsniveaus.

Rozenkwarts

  • Kernwoorden: Liefde – Mededogen – Vergeving
  • Affirmatie: “Ik ben gevuld met liefdevolle compassie naar mezelf en anderen.”

+- 47 mm x +- 48 mm x +- 50 mm

1 op voorraad

Verlanglijst
Verlanglijst

Gratis verzending voor bestellingen boven €80 in België en €100 in Nederland

  • Done Cleansed & charged
  • Done High quality crystals & minerals
  • Done Hand-picked with care
GUARANTEED SAFE CHECKOUT
  • Visa Card
  • MasterCard
  • PayPal
  • Apple Pay
  • chakraspirit
SKU: Rozenkwarts merkaba - Brazilië - 206gr Categorieën: , , , Tags: , ,

Beschrijving

Rozenkwarts Merkaba

Een merkaba wordt visueel vaak voorgesteld als een driedimensionale ster-tetraëder. Dit is een geometrische vorm die bestaat uit twee elkaar doordringende tetraëders (driehoekige piramides), waarbij de ene naar boven wijst en de andere naar beneden. Deze vorm lijkt op een driedimensionale Davidster of een zeshoekige ster in 3D.

  • De naar boven gerichte tetraëder symboliseert het mannelijke, de hemel, en spirituele energie die naar boven reikt.
  • De naar beneden gerichte tetraëder staat voor het vrouwelijke, de aarde, en de energie die naar beneden stroomt, richting de materiële wereld.

Wanneer deze twee vormen elkaar doordringen, creëren ze een complex en symmetrisch patroon dat staat voor de vereniging van tegengestelde krachten: het goddelijke en het aardse, het spirituele en het fysieke, mannelijk en vrouwelijk. Deze geometrische vorm wordt gezien als een krachtig symbool voor evenwicht en harmonie.

In meditatie en visualisatie kan de merkaba worden gezien als een ronddraaiend energetisch veld dat om het lichaam draait, meestal met de top van de ene tetraëder wijzend naar de kruin van het hoofd en de andere naar beneden gericht naar de voeten. Dit ronddraaiende veld wordt geacht energie te balanceren en het bewustzijn te verhogen.

Een merkaba is een spiritueel concept dat vaak wordt geassocieerd met zowel de Joodse mystiek (Kabbalah) als New Age-gedachten. Het woord zelf is afgeleid van het Hebreeuwse “merkavah,” wat “wagen” of “koets” betekent. In spirituele termen wordt de merkaba gezien als een energetisch veld dat het fysieke en spirituele lichaam omringt en kan worden geactiveerd voor spirituele groei en bescherming.

In de Joodse mystiek verwijst de merkaba naar een voertuig dat de ziel zou kunnen gebruiken om door verschillende dimensies van bewustzijn te reizen. In de New Age-beweging wordt de merkaba vaak voorgesteld als een driedimensionale ster-tetraëder, een vorm die bestaat uit twee elkaar doordringende tetraëders, symbool voor de verbinding tussen het goddelijke en het aardse, het spirituele en het fysieke. Dit energetische voertuig, ook wel lichtlichaam genoemd, wordt beschouwd als een middel waarmee iemand hogere staten van bewustzijn kan bereiken en zich kan beschermen tegen negatieve energieën.

Veel spirituele praktijken richten zich op het activeren van de merkaba door middel van meditatie en visualisatie. Wanneer de merkaba correct is geactiveerd, zou het lichaam in harmonie zijn met de geest en de ziel, wat leidt tot een verbeterd spiritueel bewustzijn en evenwicht. In sommige esoterische tradities wordt de merkaba ook in verband gebracht met de chakra’s en het energetische lichaam en wordt het gezien als een krachtig instrument om energie te balanceren en spirituele groei te bevorderen. Zo speelt de merkaba een belangrijke rol in verschillende spirituele tradities en wordt het beschouwd als een krachtig hulpmiddel voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Rozenkwarts krijgt zijn kleur door insluitingen van titaan en mangaan.
Door zijn kleur, van donker tot heel licht doorschijnend roze, is Rozenkwarts een geliefde en erg populaire kwarts soort.

Werking

Rozenkwarts is traditioneel de steen van de liefde. Al in de oudheid werd Rozenkwarts in verband gebracht met de goden Amor en Eros.

Niet alleen romantische liefde, maar ook liefde voor familie en vrienden, spirituele liefde en liefde voor jezelf. Het trekt liefde aan, helpt je om lief te hebben en om je open te stellen voor het ontvangen van liefde.

Rozenkwarts bevordert vergeving, empathie, compassie en tolerantie, naar zowel anderen als jezelf. Hierdoor helpt het van jezelf houden en jezelf accepteren zoals je bent en vermindert het eenzaamheid.

Daarnaast werkt de steen kalmerend bij boosheid, angst of stress en bevordert het geestelijke rust en emotionele genezing bij bijvoorbeeld trauma’s en verlies.

Als Rozenkwarts in een ruimte geplaatst wordt, brengt het liefde, harmonie en rust. De steen wordt vaak gekoppeld aan de energie van Maria en Quan Yin.

Rozenkwarts heeft een positieve werking op het hart en de bloedvaten, hoge bloeddruk, brandwonden, borst, longen, vruchtbaarheidsproblemen, apathie, duizeligheid, verwarring, vergeetachtigheid, dementie, ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson en stressgerelateerde klachten en aandoeningen (zoals overspannenheid of burn-out).

De steen is ook heel geschikt voor baby’s en kinderen.

Vindplaatsen

Rozenkwarts wordt op verschillende plaatsen over de hele wereld gevonden. Enkele van de bekende vindplaatsen zijn onder andere in Brazilië (Minas Gerais en Bahia), India, Madagaskar, Mexico, Namibië, Rusland, Verenigde Staten (South Dakota en Maine), Zwitserland (Zwitserse Alpen), Zuid-Afrika en Zimbabwe.

Rozenkwarts wordt ook op veel andere locaties over de hele wereld aangetroffen, zij het vaak in kleinere hoeveelheden.

Verzorging

Rozenkwarts kan in principe op alle manieren gereinigd en opgeladen worden maar fel zonlicht kan de kleur van Rozenkwarts doen verbleken.

Chemische eigenschappen

  • Samenstelling: SiO2
  • Hardheid: 7 op de schaal van Mohs
  • Dichtheid: 2,65 tot 2,91 g/cm³

Metafysische eigenschappen

  • Chakra: hart chakra (4e)
  • Sterrenbeeld: Kreeft, Stier en Weegschaal
  • Element: water
  • Planeet: Venus
  • Kernwoorden: Liefde – Mededogen – Vergeving
  • Affirmatie: “Ik ben gevuld met liefdevolle compassie naar mezelf en anderen.”

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.